Jak namalovat mandalu svítící ve tmě foto návod

Jak namalovat mandalu, která svítí ve tmě?

Návod je jednoduchý a zvládnete ho, i když jste nikdy mandalku netvořili.
Můžete přizvat i děti nebo přátele a spolu vytvoříte krásné umělecké dílko :).
 
 Budeme potřebovat: 

Pokud vám něco doma chybí, vše si můžete objednat zde: ModerniMandaly.cz

  1. Na černé mini plátno na rámu nebo na lepence naneseme trochu černé akrylové barvy nebo šepsu. Je to proto, aby se nám povrch barevně sjednotil. Pokud někde přetáhneme nebo ukápneme barvu, kaňku přetřeme a nebudeme mít jiné odstíny černé na podkladu. Pokud jsme si jistí, že neukápneme, tento krok můžeme přeskočit.
  2. Akrylovou barvu nebo černý šeps důkladně rozetřeme na plátně i po stranách a necháme zaschnout. Asi 2 hodiny.
  3. Naměříme si trojúhelníkem střed plátna a udělámě si tam tužkou značku. Jen slabounce, aby to nebylo moc vidět.
  4. Kružítkem si od vyznačeného středu narýsujeme čtyři kružnice tak, aby byly co přibližně stejně od sebe.
  5. Teď si obtáhneme první kružnici akrylovou fixou Uni Posca 1M. Barvu si vybereme podle sebe, jakou budeme chtít. Já jsem použila bílou. A namalujeme první čtyři lístečky do středu této kružnice. Tím zamalujeme i tužkou vyznačený střed. Protože je mandalka malá, snadno se trefíme, aby byly lístečky stejné.
  6. Mezi hotové lístečky domalujeme další lístečky. Teď jsem použila barvu slonovou kost. A střed máme hotový. 
  7. Obtáhneme akrylovou fixou druhou kružnici a malujeme další dílky podle obrázku. Uděláme si akrylovou fixou tečky, které později dozdobíme linerem.
  8. Pokračujeme třetí kružnicí podle obrázku. Malujeme další dílky, snažíme se, aby byli přibližně stejné a mezi ně pak ještě malujeme další lístečky. Dáváme pozor, aby nám v kružnici zbylo místo na svítící perličky, které budeme dělat nakonec.
  9. Stejně si domalujeme i čtvrtou kružnici a necháme důkladně zaschnou. Asi 2 hodiny.
  10. Teď si připravíme Liner svítící ve tmě Pentart Glow. Z tubičky si nejdříve zkusíme udělat perličky na zvláštní papír, nenanášíme rovnou na plátno. První perličky nebývají hezké, protože barva, která zůstává v dávkovači trošku houstne. Já vždy udělám 3-5 perliček mimo plátno. Když už se nám daří dělat perličky jaké chceme, ozdobíme tečky, které už máme předmalované.
  11. Další kružnice v mandalce dozdobíme úplně stejně. Protože už víme, jak na to a perličky umíme dávkovat, nemusíme mít tečky předmalované a zdobíme rovnou.
  12. Hotovou mandalku necháme zaschnost 1-2 dny a zafixujeme závěřečným akrylovým lakem. Pokud by jsme mandalku zalakovali hned, malba nám časem pod lakem popraská. Můžeme použít závěčný lak matný, saténový nebo lesklý. Ve spreji nebo v lahvičce, který se nanáší štětcem. V nabídce máme všechny a záleží na nás, jaký si vybereme. Já jsem použila Závěrečný akrylový lak matný Pentart.